четвъртък, 23 март 2017 г.

Веган: Кюфтенца от киноа с карфиол

300 гр. киноа
100 гр. овесени трици
1 настърган морков
2 връзки магданоз
1 глава карфиол
3 ч.л. ленено брашно
1/2 ч.л. черен пипер
куркума
олио
сол
кимион

Карфиолчето  се накъсва и се вари в солена вода. Като омекне се намачква с преса. Към него се добавя настърганият морков, магданозът и подправките. Отделно варим киноата. Добавяме овесените трици и мазнината. Смесете с карфиолената част и объркайте добре. Добавете лененото брашно, разтворено в гореща вода. Сега се е получила смес, от която се оформят кюфтета. Ако при вас се е получило по-мокро (това в случай, че киноата е била с повечно вода и не е била изцяло изцедена), не е страшно, може да се изсипват с лъжица върху хартията за печене. Печете на 200 градуса докато изсъхнат и порозовеят добре. После оставете да изстине за да се отлепи доброволно от хартията за печене. :)


Няма коментари:

Публикуване на коментар