петък, 5 май 2017 г.

Енергийни канали и обвързвания


Обвързването – това е енергиен канал, образуван по време на взаимодействието с други хора, предмети или eгрегори. Нека заедно разграничим двете понятия: енергиен канал и енергийно обвързване. Това не е едно и също нещо.
Енергийните канали възникват като даденост по време на комуникация между двама души, чрез тези канали става обмен на енергия. Без енергийни взаимоотношения с другите хора човек не може да оцелее, те не могат да бъдат отстранени, това би нарушило човешката природа.
Обвързването – това също е канал, но тук ние имаме случай с енергийно нарушение.
Опасността от енергийни обвързвания е не само със спиране на развитието, но също така и във факта, че умел манипулатор чрез това обвързване може да предизвика отрицателни емоции, произхода на които е трудно да се проследи
Обвързването е въз основа на зависимостта на човека от нещо или някого, и по този начин противоречи на основния Божествен закон, който гласи, че всеки човек е свободен.
 Обвързванията внасят тежест в комуникациите. В този случай човек ще почувства силна привличане към този, с който е обвързан. Степента на устойчивост на обвързванията е много висока, те лишават човека от свобода и възпрепятстват неговото духовно развитие.
• Обвързването може да се случи неволно. Например, когато има астрална атака се появяват форми на свързване между тези, които са нападнати и тези, които нападат. Това са следите от взаимодействието.
• Обвързванията могат да бъдат изкуствено създадени. Действието на знаменията е базирано на изкуствено създадени обвързвания. В този случай мястото на обвързване се визуализира под формата на куки, винтове, скоби, възли и други форми за закрепване. Те разрушават обвързванията и блокират енергийните канали. Тези действия са свързани с ритуалите на черната магия.
• Обвързванията могат да бъдат активни или пасивни, в зависимост от това дали има течаща енергия по тях.
Примери за обвързване :
• Жалост, желанието да се помогне, да спасяваш. Мнозина попадат на тази стръв. Приемайки, че прави добро дело, един човек може да храни много години такъв енергиен паразит и при това да смята, че без неговата подкрепа другия няма да оцелее. Това е паразитна връзка.
• Обидата. Това чувство се счита за едно от най-мощните с отрицателно въздействие върху здравето. Факт е, че при обидата човек се връща в мислите си към хулителя, отдавайки при това щедро своята жизнена енергия.
• Отмъщението, желанието да се докаже собствената правота. Трудно е да се забрави и да отвържеш човека, когато се превърта в главата зловещ план за отмъщение, представяте си какво да му кажете, как след това ще изглежда той и т.н.и т.н.
• Чувство за вина. Тук ние се сблъскваме с агресия, насочена към самия себе си. Такива хора се лишават от правото да направят грешка. Чувството за вина – непродуктивна емоция, защото хората не се коригират в действията си, а изпадат в самобичуване. Един човек, който се чувства виновен пред другия, често си мисли за това как да му се моли за прошка и какво може да направи, за да се реваншира. Резултатът – по- здраво обвързване.
• Материални загуби. Невърнатите дългове свързват двама души за дълго време, като колкото по-голяма е сумата, толкова по-силно е обвързването. Въпреки това, за този, който е дал средствата има изход : психически да каже сбогом на парите си, както ако те са загубени и искрено да прости на длъжника. Да си представи, че парите, които той му е дал са за рождения му ден например. За длъжника ситуацията е по-лоша, без значение как се е старал, той не може да забрави на кого дължи пари. Единственият начин да се отърве от обвързването е да плати дълга си или да го отработи. Грабеж, кражба, измама – те също формират обвързването между извършителя и жертвата. Заключение: отървете се от привързаност към пари и вещи.
• Чувство за дълг да се отплатиш за извършената услуга. Тук също е налице чувство за дълг, но той не е материален. “Сега съм ти длъжник” – казва един човек на друг, като по този начин се създава силно обвързване. Дълговете трябва да се връщат, но тук ние забравяме, че другият човек доброволно е направил за нас добро дело и в този случай е достатъчна искрена благодарност.
• Хората, които живеят заедно, но в действителност те вече са си чужди, те вече са преминали този етап, но не могат да отидат по-нататък, тъй като се обвързват един с друг. Или един от партньорите отдавна е надраснал тази връзка, той трябва да върви напред, а другият не му позволява да се развива. Какво подхранва обвързването в този случай – навикът, чувството за дълг, задължението, грижи за децата, привързаност към общото имущество, съжаление към партньора (как ще е без мен). Всичко възможно, но не и любов.
• Необходимостта да имаш другия човек, зависимост, страст, ревност и т.н. Човекът отново и отново мисли за обекта на неговите желания, мечтае за него, нетърпелив да го получи. И човек става като дете, на което не дават любимата играчка. Той си я иска и нищо около него и вече не е от значение. Да не се бърка с любов. Любовта не нарушава правото на свобода на другия.
• Несподелена любов. Тя е толкова издръжлива ефирно-материална структура, която може значително да навреди на здравословното състояние на човек, изстисквайки всичките му жизнени сокове. Такова състояние е изтощително както за този, който обича, така и за онзи, когото обичат. Това е мощно вампирско обвързване. В допълнение , новата любов не може да се появи у човек, ако цялата му енергия отива към този, към когото той чувства несподелена любов.
• Най-силни са родителските обвързвания. Повечето родители (особено майките) са склонни напълно да контролират своето дете, задушавайки развитието му със своето внимание и грижи. За любов тук не можем да говорим, това е пристрастяване и желание да се подчини другата личност. Последствията могат да бъдат много неприятни. Детето или ще намери сили да прекъсне обвързването, което ще е изразено с пълно спиране на комуникация с родителите, или ще си остане непълноценна личност. Например, ако майката не приема сина си тийнейджър като независим човек и не го отпуска, то нейната енергия плътно блокира неговите основни чакри, което води до огромен провал в личния живот на човека. Жената трябва да обърне внимание на отношенията със своя баща. Макар че в интерес на истината трябва да се каже, че обвързванията между дъщеря и баща са много по-редки, отколкото тези между майка и син.
• Скриване и изместване на истинските чувства към друг човек. Ние винаги трябва да слушаме сърцето си, захвърляйки стереотипите и фанатизма. Понякога хората, усещайки любов към друг я скриват, страхувайки се да не изглеждат глупаво, смешно или да бъдат отхвърлени, или просто защото “така не е уместно” или “аз не съм такъв”. Любовта трябва да изригне, да се отдаде, да кажеш на друго човешко същество, че то е добро, колко много го цениш.
Това е важно! Понякога обвързванията умират много трудно. И ако отрицателните емоции са силни, тогава свързването се съхранява няколко превъплъщения подред. Хората отново и отново се привличат помежду си във всяка нова инкарнация, докато не се освободят от своето обвързване. Почти всички кармични връзки са въз основа на обвързване.
Има практика на освобождение от ненужни обвързвания. В езотериката е прието те да бъдат разсечени, изгорени, унищожени. Но за да се отървете от обвързването по този начин са нужни психически способности
Какво да правят тези, които не могат да видят обвързването на ефирен план, но подозират присъствието им в себе си и искат да се отърват от тях? За да отстраните обвързването трябва да разберете с какви емоции го създавате и захранвате. Трябва да премахнете негативизма си, да приемете другия човек такъв, какъвто е, да му простите и да го оставите да си върви с любов. След това можете да премахнете обвързването.
Ако ви е трудно да направите това, помислете дали искате до края на този живот, а след това през следващите хиляда години да изпитвате отрицателни чувства към този човек? Вие ще се срещате с него в животите, докато не разрешите този проблем, отново и отново изпитвайки чувство на неудовлетвореност.
Махането на обвързването не включва отстраняването на енергийната връзка. Освободени от обвързванията, ние не спираме да се обичаме един друг! Ние ще придобием свобода и свободата, която даваме на другите, като им признаем правото да се разпореждат с тяхната съдба. Това е безусловната любов.
Можете да се насладите на всичко, което обичате и да бъдете свободни от обвързване


Няма коментари:

Публикуване на коментар