неделя, 8 януари 2017 г.

Твоят успех означава безгранична реализация


Въпрос: Може ли да ни обясниш как тъмните сили навлизат в нас и как отваряме себе си за тях в определени моменти от нашите животи, особено, когато ще направим голяма стъпка духовно?

Шри Чинмой: Тъмните сили навлизат в нас през множество дупки. Една голяма дупка се нарича съмнение. Има други дупки: депресия, страх, гняв. Ние сме като сграда и през тези дупки тъмните сили навлизат в нас. Когато искаш да направиш голямо решение в своя духовен живот, тъмните сили те атакуват най-яростно. Те знаят, че ти си успешен в своя духовен живот, след това ти навлизаш в морето от вечна радост и ще бъдеш благословен с постоянно Божие Съзнание. Ти ще танцуваш в Божието Съзнание; ще бъдеш напълно свободен от привързаности, невежество и смърт.
Когато спиш, когато си слаб, никой не те притеснява. Но в момента, когато ти отстояваш себе си, в момента, когато покажеш, че си нещо и искаш да направиш нещо за света, всички удари ще са върху теб. Ти плачеш да създадеш нова хармония, ново Божествено удовлетворение на земята, и тогава е времето за тъмните сили да атакуват. Ако си успешен, тогава нов свят изгрява за теб и за цялото човечество. За това по това време враждебните сили искат да те спрат и да те ограничат, за да не направиш правилното нещо.
Милиони и билиони хора по света не се стремят. Те водят абсолютно обикновен живот. Но на теб ти е дадена възможността да плачеш за Бог. Ако направиш усилие, тогава или ще бъдеш успешен, или ще паднеш. Но ако направиш искрено усилие със своя душевен стремеж, тогава ще успееш.

Твоят успех означава безгранична реализация, безкрайно богатство. Тогава защо твоят враг – така да го наречем – тъмнината, да ти разреши да бъдеш най-богатият човек на света? Ако останеш като беден просяк, тогава те няма да те притесняват. Но, ако искаш да бъдеш най-богатият цар във вътрешното царство, тогава, те ще се бият с теб. По това време тъмнината става по-бдителна и съзнателно се опитва да те спре да реализираш и постигнеш най-висшата и най-дълбоката Истина.

из "Чудеса, еманации, сънища"
Шри Чинмой

Няма коментари:

Публикуване на коментар