събота, 21 януари 2017 г.

Карма йога

Въпрос: Абсолютно необходимо ли е да правя Nishkama Karma Yoga за себереализацията? Ако е така, как трябва да бъде извършвана? 

ОТГОВОР: Да. Вие не можете да разберете и осъществите духа и целта на Веданта, ако пренебрегвате практикуването на Nishkama Karma Yoga (безкористно служене) за изкореняване мърсотията на ума. Nishkama Karma Yoga ще ви даде Chitta Suddhi (умствена чистота) и накрая ще кулминира в реализиране на единството с Вътрешната Същност. 
Служете на всички с интензивна любов, без идея за посредничество, без очакване на плодове, възнаграждение или уважение. Чувствайте, че сте само Nimitta или инструмент в ръцете на Бог. Служете на Бог в лицето на бедни и болни. Не се привързвайте към никое място, личност или нещо друго. Поддържайте умствено равновесие сред промените в света, без да се съобразявате с успех или провал, удоволствие и болка. Притежавайте ум винаги вкоренен във Вътрешната Същност докато действате. Тогава ще станете истински карма йоги. Работата издига, когато е извършвана в правилен дух. Дори хората да ви се подиграват, бият и убиват, бъдете равнодушни. Продължавайте вашата Sadhana. 


Няма коментари:

Публикуване на коментар