неделя, 5 февруари 2017 г.

Веган: Крем супа от гъби

Една тарелка гъби шийтаке
Една тарелка кладница
Един настърган морков или два по-малки
Олио
Нахутено брашно 
Чер пипер
Дафинов лист
Куркума
Сол

Задушете измитите и нарязани гъби, заедно с настъргания морков в малко вода. Разтворете 5 - 6 пълни супени лъжици нахутено брашно в олио, така че да се получи хомогенна кашица. Пасирайте сварените гъби добавете още вода и на тънка струйка олиото с брашното. Разбъркайте добре. Добавете още вода ако стане гъсто. Посолете. Добавете дафинов лист, чер пипер и куркума. Поварете докато се свари брашното. 
Може да се използва като сос към кюфтета от елда с картофи



Няма коментари:

Публикуване на коментар