неделя, 5 февруари 2017 г.

Веган: Кюфтета от елда с картофи


Продуктите са ориентировъчни и могат да варират според вкуса.
Елда
Киноа
Сварени картофи смачкани на пюре
Магданоз
Настърган морков
Олио – няколко лъжици
Сол
Пипер
Кимион
Ленено брашно

Картофите се сваряват в подсолена вода. Още топли се намачкват на пюре. Елдата с киноата и настъргания морков се вари отделно, в солена вода, прецежда се и се смесва с картофите. Добавят се подправките и накълцания магданоз. Лененото брашно замества яйцата и техния слепващ ефект, така че ако ядете яйца – заменете го с тях. Сместа се охлажда, за да се стегне, добавете олиото, оформете кюфтета и печете върху домакинска хартия или намазана с олио тава, на 200 градуса до почервеняване или пък запечете на тиган със съвсем малко олио. Може да се сервира със сос от гъби
Да ви е стадко!
:)

Няма коментари:

Публикуване на коментар