понеделник, 1 май 2017 г.

Веган: Запеканка с леща

1 кг. Леща
3 моркова
Връзка магданоз
Кимион
чубрица
сол
олио
пипер
1,5 кг. Картофи

1 буркан кисели краставички


Лещата се сварява добре, отцежда се водата и се пасира на пюре. Задушават се два настъргани моркова с подправките и се добавят към лещеното пюре. Отделно се сваряват картофите на кубчета в подсолена вода. Изваждат се от водата и към тях се добавя олиото и чубрицата, заедно със настъргания морков. Киселите краставички на кубчета също отиват в картофите. После се действа с тавата. Половината леща отива отдолу, другата я сложих над картофите. Може и цялата да се сложи отдолу, а над нея да се наредят картофите. Ами… това е. Пече се десетина минути на 200 градуса.
Да ви е сладко. J


Няма коментари:

Публикуване на коментар