вторник, 4 октомври 2016 г.

Веган: Пене със сос от гъби



Една тарелка гъби (по избор)
300 гр. тофу
2  - 3 маслини без костилки
 1 чаша оризово мляко
Сок от един лимон
Щипка лют пипер
Черен пипер и сол на вкус
Едно авокадо
Половин връзка магданоз
Мазнина за задушаване - кокосово масло, зехтин, в крайна сметка и олио ще свърши работа

Задушаваме измитите и нарязани на малки парчета гъби в мазнина, която покрива дъното на съда. Добавяме нарязаното на кубчета тофу с маслинките и авокадото. Овкусяваме със солта, лютия и черния пипер. След като се задуши добавяме оризовото мляко. Оставяме да ври 5 минути. Добавяме нарязания на ситно магданоз. Отделяме малка част от сместа и останалото пасираме. Добавяме лимоновия сок. Смесваме пасираната част с отделената задушена част. 
Тази безглутенова и безмлечна чудесия се обърква с добре сварена безглутенова паста, да кажем от елда или от киноа, но би могло да се използва и за всякакви други. Това е просто чудесен сос за паста, който случайно изобретих.

 :)

Няма коментари:

Публикуване на коментар