петък, 7 октомври 2016 г.

Веган: Кюфтета от киноа

400 гр. киноа
200 гр. тофу 
200 гр. брашно от слънчогледови семки
3 л. ленено семе
Настърган морков
2 - 3 картофа
1 връзка магданоз
2 л. олио
чер пипер
куркума
кимион
сол

Киноата се измива добре и се сварява в подсолена вода, заедно с настъргания морков. Отцежда се водата, добавят се подправките, тофуто (натрошено или настъргано), олиото и слънчогледа (можете да си смелите на блендер. Добре е да покисне малко във вода, за да се извлекат инхибиторите на ядката), добавя се настърганият суров картоф. От така получената смес се оформят кюфтенца и се пържат в сгорещено олио. После се отцеждат на домакинска хартия.
По-здравословен вариант е да бъдат опечени на фурна, върху хартия на 180 градуса до зачервяване.
Сервират се поръсени със накълцан на ситно магданоз.

Няма коментари:

Публикуване на коментар