четвъртък, 6 октомври 2016 г.

Паниран карфиол - Пакори



Една глава карфиол се накъсва на розички и се измива добре. Сварява се за 5 - 6 мин. в подсолена вода. Карфиолът трябва да се свали от огъня, когато е мек, но не толкова, че да се разпада.
Панировката е от разбити яйца, газирана вода, сол, брашно.
Розичките се нарязват на филийки и се потапят в панировката, след това се пържат до златисто в силно сгорещена мазнина.
Друг метод на паниране е отделно яйцата с газираната вода и сол и отделно брашното. Карфиолчето се потапя последователно в течната смес и брашното няколко пъти, така панировката става по-лека. На който както му харесва. 
Изпържените до златисто пакори се вадят от мазнината и се отцеждат на домакинска хартия.
 Сос, който върви към това ястие е сос от кисело мляко с горчица.


Няма коментари:

Публикуване на коментар