събота, 23 септември 2017 г.

Веган: Кюфтета от боб мунг и карфиол



В "Премананда готви" днес ще споделим с вас тази супер проста за изпълнение рецепта от индийската кухня. 
Приготвя се бързо, не изисква невъзможни за набавяне продукти веганска е и не на последно място - кюфтенцата са много вкусни!
300 гр. боб мунг – кисне една нощ (Ще увеличи обема си двойно)
1 малка глава карфиол
3 моркова
1 връзка магданоз
сол, кориандър, кимион, лют пипер
олио за пържене
Приготвя се така:

Накиснатият от предишната вечер боб се измива и отцежда. Блендира се така суров до получаване на бледа каша. Може да се добавят 3 лъжици вода, за да се смели по-добре.
Карфиолчето се нарязва или направо блендира на ситно и се вари в подсолена вода 5 – 6 мин. После го изсипете в цедка да се отцеди добре.
Смесете с настърганите на ситно ренде моркови и добавете подправките. Изсипете скълцания на ситно магданоз и объркайте добре. От получената смес оформете кюфтенца и изпържете в сгорещено олио. Извадете на домакинска хартия, за да поеме излишното олио.
Можете да сервирате със свежа салата или с доматен сос….  или с каквото ви харесва да гарнирате.
Уникално вкусни!

Забележитено!

Изпробвано от Дурга

Няма коментари:

Публикуване на коментар