понеделник, 18 септември 2017 г.

Покана


Скоро мина издателската треска на първия ми роман „Рая отвъд голямата вода“. След цялата истерия около това дали да е с издателство или без и кое как да бъде, книгата вече е факт и си проправя път към своите читатели.
И сега аз като неин вдъхновен автор съм изключително щастлива да ви поканя на премиера!
На 26.09.2017 от 18 часа, обмислям да ви потопя в атмосферата на магическите картини, в авторската галерия на Перица Георгиев, Махадева. Там под звуците на неговата вълшебна флейта най-напред ще можете да се насладите на постоянната му изложба, а после ще привлека вниманието ви към Рая….
==========================================
Ето и кратко резюме на книгата
Рая получи визата преди два дни. Набързо резервира първия възможен полет. Престъпно нехайство е да се губи ценно време. Беше цяло чудо, че я пуснаха. След взривяването на кулите близнаци в Ню Йорк на 11 септември 2001 получаването на виза за САЩ стана много трудно, накъм невъзможно. Ако пък кандидатът е млад човек, който би могъл да се окаже потенциален емигрант, тогава е дори още по-трудно. Въпреки това Рая получи визата безпрепятствено, изключително лесно и без никакви затруднения.
Казват, че когато човек иска нещо толкова силно, колкото го искаше тя, тогава цялата Вселена помага да се случи. Това и желание, умножено по две и подсилено с мощната енергия на два огнени характера, беше невъзможно да не се удовлетвори. Но пък удовлетворяването му беше живо потвърждение на максиматаВнимавай какво си пожелаваш, защото може и да ти се случиили другата – „Понякога да не получиш това, което искаш, е голям късмет”. Често, водени от страсти и емоции, ние не знаем дали това, което искаме, действително ни е нужно и ако, не дай боже, го получим, почваме да се кръстим и молим да си го вземат обратно...
В заслепението, в което живее човек е трудно да разбере, че не всичко, което блести е злато и в стремежа си да се докоснеш до златото, най-често и много по-вероятно е да се натъкнеш на станиол. За Рая беше дошло време да започне да различава едното от другото в чисто практически измерения и да спре да витае в облаците. Да слезе на земята и да се устреми към истинските неща.
……………………….

Нали запомнихте?

Картинна галерия Махадева, ул. Янтра 3
26.09.2017 – вторник  от 18 ч.

Ние с Рая ще ви чакаме!

Дурга





Няма коментари:

Публикуване на коментар