сряда, 16 август 2017 г.

Всеки е скъп на Бог


Всеки е скъп на Бог. Но най-сладката и най-интимна връзка съществува между посветения и Бог. Това, от което посветеният се нуждае, е непокоилебима сила на сърцето. Веднъж щом я постигне, неговата себереализация няма да е задълго далечен плач.
Да разбереш Истината е едно, да повярваш в Нея е друго. Неразбирането на Истината не е престъпление – далеч от това, но да не вярваш в Истината не е нищо по-малко от безпардонен грях.
Шри Кришна е мъдростта-абсолют. Той е върховната слава. Никой не разбира Неговата слава. Нито дори боговете. Арджуна може да не разбира, но неговата вяра в Кришна говори за него.
„О, Кришна, Ти си богът на боговете, върховният си Ти. В това аз вярвам. Нито боговете, нито демоните могат да разберат Твоята мистериозна манифестация. Източникът на всички същества Си Ти. Ти единствен познаваш Себе Си.“ 
Божествената съвършеност може да бъде намерена само в плодородната душа на универсалното единство. Служи на човечеството, точно защото Божественото е широко проявено в човечеството. Познай Божественото и ти мигновено ще познаеш Божествената безсмъртност в теб и твоята безсмъртност в Бог. Само Бог в човека и човека в Богa могат да проявят истинското въплъщение на съвършеното съвършенство. 

Из "Коментари на Шри Чинмой за Ведите Упанишадите и Бхагавад Гита"
Превод: Дурга


Няма коментари:

Публикуване на коментар