сряда, 9 август 2017 г.

На 27.08.2017 пърформансът Уша Бала Ело отново ще гостува в Бургас



На 27.08.2017 пърформансът Уша Бала Ело отново ще гостува в Бургас.  Събитието ще бъде посветено на 86 годишнината от рождението на Шри Чинмой и ще се състои в зала Амрита на ул . „Гладстон“ 145.
Пърформансът Уша Бала Ело е бил спуснат на Перица Георгиев - Кану в медитация, в далечната 1992 година в Скопие. В края на 1990 година той е приет за ученик на Шри Чинмой. През 1992 решава да се откаже от суетата на художник, да  спре с творческите изяви и да се посвети на ученичеството си и на своя учител. По това време му предлагат изложба с група Зеро в Скопие в Ред и хаос. Той отказва и отива да медитира в центъра Шри Чинмой в Скопие. Същата вечер в медитация му се появява цялото събитие на пърформанса в картина и звук, заедно с вътрешното послание, че той трябва да прави този пърформанс. На сутринта се обажда, за да заяви участие. Първото му представяне е в музея на град Скопие, в стара срутена сграда от времето на земетресението. Събитието е официално, в присъствието на много гости и отразено от медиите. От тогава той прави пърформанса общо 4 пъти в Скопие и два пъти в Германия – в Нюрнберг и Дрезден. Следва дълга пауза, а през април 2013 пърформансът за първи път се появява в България – поставен е в гр. Шумен.
От тогава той пътува из градовете на страната, разнасяйки посланието за мир, и спускайки светлина в забързаното ежедневие на българина, деликатно напомняйки му, че животът не е и не трябва да бъде само надпревара, суета  и борба за оцеляване, че светлината, любовта и тишината, могат трайно да се настанят в живота ни, стига ние да им позволим да ни изпълнят и осветлят.
Пърформансът е поставян 20 пъти в различни градове. София, Пловдив, Кърджали, Русе, Варна, Плевен, Ловеч, Велико Търново, Сливен, Дупница и в Бургас. В някои вече е гостувал повече от веднъж.
До днес пърформансът продължава да обикаля из градовете на страната и да носи посланието си за мир и добруване на хората по цялата земя. Като един светъл лъч, пробиващ тъмните облаци на невежеството, той разчиства вътрешните и външни небеса, за да направи път на светлината до всяко жадно, търсещо сърце, за да даде искрица надежда и да ни припомни за какво сме тук и накъде води нашият път.
Пърформансът е възможност за всяко чувстващо сърце да усети мира и радостта, светлината и любовта и да им даде водещо място в своя живот, обръщайки гръб на страха, съмнението и безлюбието, и трайно да заеме своето място в редиците на войската, която ще отвоюва свободата на човешкото съзнание.


Няма коментари:

Публикуване на коментар