понеделник, 2 ноември 2015 г.

Скорпион 23.10 - 22.11


СКОРПИОН воден знак, подвластен на Марс, планетата на войната, на безпощадните битки и на големите триумфи! Подвластен е и на Плутон. Страстен характер, необикновена съдба.
СКОРПИОНЪТ е подвластен на две планети от капитално значение. Марс - сила, жестокост, удивителен и вечно готов да избухне огън. Плутон - истинска велика сила на мрака. Под това изключително силно влияние, СКОРПИОНЪТ на всичко отгоре е и двоен знак, значи в опозиция със своите владетели бедният СКОРПИОН се бори, страда, самоизяжда се и възкръсва от пепелта си. Той представлява един необуздан и противоречив характер.. Твърде привлекателен и твърде суров и първата трудност за него е да живее.
На първо време този знак има всичко: динамизъм, сила, духовна вина, но на лице е и постоянно мрачно раздразнение, което му създава многобройни врагове, защото всеки мисли, че то е насочено срещу него.
Всъщност СКОРПИОНЪТ е постоянно раздразнен срещу себе си. От къде идва това раздразнение? От вътрешния му живот, от врявата на страстите му, от необузданите му желания, все неща, които засягат лично него и го принуждават да води сурова борба срещу опасните слабости, които привличат природата му. Тогава подобно на своя символ, той насочва отровата си срещу самия себе си. Винаги има нещо неопределено, затворено и тайнствено у него. Дори, когато изглежда спонтанен и искрен, той е резервиран и неспокоен. При него това е начин на самозащита, защото свръхчувствителността му го кара да се мисли за критикуван или заплашен и подсъзнанието му винаги излъчва подзащитна система. Наистина, неговата отбрана, ако има реална такава, е страшна. Невъзможно е да се намери друг индивид, който да реагира с такава неумолима твърдост. Както е трудно да се надвие желязната му воля в работата му и изпълнението на задълженията. Същите сили той разгръща, за да на се откаже от един идеал или да защити стремежите си. Това е валидно и за жените и за мъжете на този знак. Те са реалисти и знаят, че рядко утре е по-хубаво от днес, и че е по-добре да посрещнеш събитието, отколкото да го омаловажиш. Те са проницателни, откриват бързо слабата точка на един човек, на едно дело или пожелание. Одарени борци, ненадминати наблюдатели, те ще си послужат с тези козове за да спечелят играта.
За да стане хуманист СКОРПИОНЪТ трябва непрекъснато да контролира своята необузданост, да забравя, че е силен и че обича силата си. За да се откаже завинаги да иска и винаги да има право да се откаже от стремежа си непрекъснато да господствува, да забрави онази постоянна променливост, която му позволява да царува по-добре. Ако ли не... той ще бъде твърде зъл, с отмъстителен дух и брутален характер. Но ако изпълнявайки своя дух, налагайки си една свободно избираема дисциплина или осъществявайки една задача, която поглъща вътрешния пламък, СКОРПИОНЪТ ще сполучи да се издигне до възвишението, то тогава го очаква голяма съдба. Той ще бъде личност от първа величина, с широк дух, с неоспорима мисъл. Ще бъде ясновидец.
Знак на интелигентността, СКОРПИОНЪТ знае да използува постоянно това блестящо качество, и повече от който и да е внася във всеки знак, във всеки разговор частица от своя дух. Тук омайващото е не използването на интелекта, а самата привлекателна форма на СКОРПИОНСКАТА интелигентност. Тя прилича на първична материя, която той обработва, моделира, както железарят обработва желязото. От този суров материал той е изготвил едно изключително сечиво, едно съвършено оръжие.
СКОРПИОНЪТ е цар на този свят и използува всичко необикновено, всяко живо, което неговата природа крие в себе си, цялата си интуитивност и магията на своята двойственост, за да изрази в себе си оригиналния си интелект и то във всекидневния живот, без да чака особени случаи. Това е белегът на неговата личност.
Трябва да се опитаме да разберем този знак на големите есенни метаморфози, които под влиянието на Плутон, лесно влиза в преизподнята. СКОРПИОНЪТ винаги мисли за смъртта. Той живее с тази присъща идея, че в края на действителността винаги иmа "друг край", който той междувременно отказва да приеме за безвъзвратен. За него има задгробен живот, "нещо", което го привлича до там, че мнозина СКОРПИОНИ разиграват масичките и разпитват духовете. Но за тях не е препоръчително да се отдават на опити с медиуми и телепатия, още по-малко да се стремят да влязат във връзка с мъртвите, тези опити рискуват да стигнат твърде надалеч.
Внезапните нервни депресии на СКОРПИОНА, неговите странни тъги, които стигат чак до сомнабулични вторични състояния, се приписват на вътрешните разногласия, които го противопоставят на самия него и го правят понякога агресивен. В тези черни периоди той притежава истински кризи на саморазрушение. В такива случаи чрез сарказмите си, чрез неоправданите сцени и безплодни критики той разрушава и брака си, приятелството си, работата си. След това той съжалява, но от гордост и от фатализъм не ща стори нищо, за да оправи нещата.
Но не са само тези черни страни при този знак. Налице са всички, още по-засилени и по-горещи.
В приятелството си той е лоялен, без прекалена привързаност, но е и великодушен, готов е да даде в случай на нужда. Често стимулира и протежира хора, у които с интуицията си открива и развива неподозирани качества и съумява да ги направи личности. Твърде е чувствителен към симпатиите и антипатиите си. Винаги е критичен, вижда, наблюдава, съди не винаги по приятен начин чак до рязкост. Това може да му създаде вражди, които наистина не го занимават. Наопаки, те понякога са могъщ стимул, който му помага да разгърне всичките си сили. В работата си е твърд индивидуалист. Трябва му обикновено известно време за да започне, но после се включва изцяло. Рядко е да намери разрешение на проблемите, които среща. Необходимо е обаче да се чувства независим.
Проницателността на СКОРПИОНА го прави на първо място лекар и хирург, прочут виртуоз на диагнозата. Те са реномирани адвокати, които успяват да наложат своята теза при защита или обвинение, противопоставяйки я на слабите точки у противниковата страна. Те са най-добрите криминалисти, които с интуиция, силно въображение и настървение довеждат работата до успешен край.
ДАРБИТЕ на СКОРПИОНА Като организатори и хора на делото, те имат нюх за работния капацитет на онези, които зависят от тях и са забележителни организирани началници. Среща ме ги често като добри военни и то не теоретици, а хора на действието - Де Гол, Монтгомъри, Ромел. Намираме ги във всички клонове на човешката дейност, където често достигат до високи положения: науки, изкуства, теология, философия, журналистика, където са само обикновени критици, в литературата и особено в металургията и различните раздели на химията. Почти винаги в последните години от живота си те се отдават на философски или религиозни изследвания или някое хоби.
Родените под знака на СКОРПИОНА държат повече на ефективността на своята кола, отколкото на външния и вид. Те карат добре, даже често са склонни да допускат крайности в скоростта и да правят дръзки и опасни задминавания. Вродената им упоритост създава от тях знаменити бегачи. Привличат ги буйните спортове, където могат да изразходват силите си: бокс, атлетика, плуване.
ЖЕНАТА СКОРПИОН: НЕОБУЗДАНА
Жените СКОРПИОН са два типа, твърде различни един от друг. И двата типа са твърде силни, пламенни, неукротими, но едната е по особен начин строга и богата с приглушени качества като фламинго на картина, докато другата, разрушила всички бентове, е истински фатална жена, славолюбива и опасна. @ Първата има същите черти на характера, както мъжа. СКОРПИОНЪТ не е различен за мъжете и жените, както ВЕЗНИ или БЛИЗНАЦИ. Самата същност на СКОРПИОНА е винаги еднаква. На това основание родените под този знак имат мъжки разум и силен дух, но е и пречка и за дълбока женственост на сърцето. Нервна в областта на енергията, в чувствата си тя е дълбока и затворена. Тя обича със страст и създава един климат на важност и абсолютност, малко труден за спокойните мъже. Тя винаги мечтае за някаква расиновска ситуация и великите гръцки трагедии и се струват неотсяти въглища. Ето защо трябва да се заангажират твърде пламенните си сили и страсти.
Жената СКОРПИОН не намира твърде лесно мъж, който да отговаря на абсолютните и нужди. Силният и дух привлича почти винаги интелигентни типове, чувствителни, пасивни, слаби, твърде различни за идеала, който тя търси, но тя умее да изживее и този тип любов.
Много са жените, които са създали положението на мъжа, водейки го, окуражавайки го, тикайки го с рамо, борейки се за него и поддържайки го в трудните моменти.
Ако бракът удържи и мъжът се научи да отминава леките пристъпи на агресивност у жените, тогава се образува стоманен съюз, какъвто често намираме в основата на традиционните семейства, за които бракът е свещен.
Жената СКОРПИОН е надарена с особен чар. Тя има особено красиви очи, от които се излъчва магнетична светлина. Рядко е тя да отдава прекалено голямо значение на роклите. Тя никога не е жертва на модата, но все пак има много вкус и знае да намира подходящи линии за своя силует, за своя оригинален стил. Другият тип е фатална жена. Чувствена, кокетна, страстна без мярка, искаща всичко да знае, врастваща се в безредието, сееща смут, тя води мъжа, когото обича направо към разруха... Често обаче тя го следва в нападението и се оказва на дъното на пропастта, винаги заслепена от страстите си, неспособна да и се противопостави, да реагира.
МЪЖЪТ СКОРПИОН и ЛЮБОВТА
Мъжът СКОРПИОН е често прелъстителен, има стоманени мускули и нерви. Твърде инстинктивен в любовта, той се бори, ако има висок нравствен дух срещу непрестанните атаки на своите страсти. Ако е по-малко дисциплиниран, поддава се, пада, но скоро открива, че в действителност не обича. Тогава той започва да играе ролята на Амур и не толкова да убеди другия, колкото себе си, че обича, защото там му е болката. Той целият е пламък от страсти, но трудно постига онази сделка и трайна обич, за която копнее. Ако една жена умее да създаде у него атмосфера на сърдечност и нежност, възможно е той да направи всичко, за да я запази и направи своя жена. Тази избраница трябва да се приготви за труден брак, но вълнуващ. Основното е да се остави свобода на съпруга СКОРПИОН и да бъде всичко за него. Сетне тя трябва да умее да прощава и да залага на онова уважение и пълно доверие, върху хармонията и безусловната обич, която ще доведе след бурята. Това става към 40-те години на СКОРПИОНА. Тогава между впрочем е най-добрия момент да го срещнем, когато битките най-сетне са утихнали.
СКОРПИОНЪТ и ДРУГИТЕ ЗНАЦИ
Най-благоприятните и хармонични съюзи на родените под знака на СКОРПИОНА са със знаците РИБИ, КОЗИРОГ, ДЕВА и РАК.
Съюзите с ЛЪВ, ВОДОЛЕЙ и СТРЕЛЕЦ страдат от липса на хармония и са изпъстрени със сблъсъци.
С ОВЕН - голямото сантиментално привличане не е достатъчно, за да се избегнат конфликтите и агресивността на двата знака. Те си схождат обаче твърде много в работата. Един брак въпреки всичко може да трае дълго, но винаги е белязан с конфликти.
С БЛИЗНАЦИ - физическо и интелектуално съгласуване. Един съюз все пак ще бъде смущаван от неумението на БЛИЗНАЦИТЕ да следят горещата натура на СКОРПИОНА, на когото нищо не убягва. А и БЛИЗНАЦИТЕ са твърде неуловими за СКОРПИОНА.
С РАКА - има много общи и точни сходства. СКОРПИОНЪТ изпитва към него понякога голяма страст. Трайни връзки могат да се установят, тъй като РАКЪТ умее да създава тази атмосфера на интимност и задушевност, тъй необходими за СКОРПИОНА.
С ЛЪВ - макар и да привлича силно СКОРПИОНА и физическите им връзки да са твърде силни, безкрайно многото различия в характерите и особено ревнивата и критична природа на СКОРПИОНА правят съюза много труден.
С ДЕВА - може да се свържат, защото тези два характера се допълват. Различията в чувствата могат да накарат ДЕВАТА да страда, но властната и магнетична природа на СКОРПИОНА ще превъзмогне трудностите.
С ВЕЗНИ - съюзът може да се базира на значителните сходства, при условие, че не се поддава лесно на СКОРПИОНА. Отношенията на сътрудничество са по за предпочитане от един брак, който рискува да премине в разправии, причинени от агресивната натура на СКОРПИОНА и каквито ВЕЗНИТЕ не могат да понасят.
Със СКОРПИОН - голямо привличане, но реалността и голямата прилика в характерите могат да се окажат пречка за един траен съюз. По-добре е да се държи на приятелството.
Със СТРЕЛЕЦ - щастлив съюз, защото има много сходства между тях. Тази връзка се основава на взаимното уважение и разбиране.
С КОЗИРОГ - връзките макар и неспокойни в началото, после стават хармонични. Бракът или деловото сътрудничество имат добри изгледи, защото и двата знака имат работлив и амбициозен характер.
С ВОДОЛЕЙ - духовната връзка не е достатъчна, за да се създаде хармоничен съюз. ВОДОЛЕЯТ не е много страстен и не може нито да сподели, нито да понесе властната природа на СКОРПИОНА. Впрочем често семейни или материални обстоятелства се противопоставят на техните връзки.
С РИБИ - трябва да има трайни разбирателства, поради интелектуалните сходства между двата знака, но важно е да не се наранява впечатлителността на РИБИТЕ.
ЗДРАВЕТО НА СКОРПИОН Здравето на родените под този знак е често изложено на странни заболявания и на различни видове преумора. Различни инфекции могат да доведат до сериозни усложнения. Но обикновено СКОРПИОНА превъзмогва болестите. Няма по-достойни хора от тия СКОРПИОНИ, които са успели да станат господари на себе си и да преобразуват инстинктите си в прогресивна сила. В такъв случай те имат възможност да стигнат до най-високи върхове.
ДЕЦАТА СКОРПИОН
- цялостни и трудни Още съвсем дете, малкият СКОРПИОН разкрива своята личност и решителния си характер. Да го водиш не винаги е лесна задача. Преливащ от сили във всичките си изяви, любопитен, непокорен и често с богато въображение, той може да има буйни пристъпи на гняв, ако му противоречат - да покаже прекомерна агресивност, когато е засегнат. То не обича да остава само и е обикновено твърде привързано към играчките си и към малките предмети, които притежава. То е склонно да ги крие, защото има вроден вкус към тайното и мистериозното, има нужда постоянно да се разхожда и движи. Родителите му трябва да имат търпението и такта да наредят така, че то винаги да бъде буден. Трябва да му позволяваме да си изразходва енергията по положителен начин, да подхранваме неговия твърде драматичен, духовен механизъм. В началото детето СКОРПИОН е дълбоко сантиментално по природа. Трябва да се опитаме да поправяме грешките му с обич и по никакъв начин брутално, защото тогава то се затваря в себе си и се бунтува. Добре е да го насочваме към спорта и към живота в общност с други деца, за да могат инстинктите му да се омекотят. Животът на открито и къмпинг ще го направят твърде щастливо.
Трябва да се признае, че малките СКОРПИОНИ рядко са лесни деца. Но те обещават една толкова интересна бъдеща личност, че ако сте му родители, струва се да следите отблизо еволюцията на тази трудна личност. Трудно обучение, малките СКОРПИОНИ обичат и чувстват авторитета, но избухват под пръчката. Това са деца, типични примери за успешно обучение чрез посредници - възпитатели, гувернантки и др. Според мярката на възможностите трябва да се опита тази система, която ще ги освободи от стеснението им пред близките.


Няма коментари:

Публикуване на коментар