вторник, 3 ноември 2015 г.

За скорпиона 23.10 - 22.11

Скорпионът е неподвижен знак от зодиакалния кръст.
Неговото място в звездната карта е осмото.
ЗОДИАКАЛЕН ЗНАК - Скорпион
СИМВОЛ - скорпион
МОБИЛНОСТ - неподвижен
ЕЛЕМЕНТ НА ЗНАКА - вода
УПРАВИТЕЛ НА ЗНАКА - Плутон и Марс
ЦВЯТ НА ЗНАКА - тъмночервено, индигово, черно
МЕТАЛ НА ЗНАКА - желязо, стомана
МИНЕРАЛ НА ЗНАКА - гранат и опал
ЧИСЛА НА ЗНАКА - 5,13
СЪДБОНОСНИ ГОДИНИ - от 4-та през 7 години /4,11,18…/
ДЕВИЗ - "Аз желая"
СЪДБОВНА МИСИЯ -динамична сила, упоритост. Да дарява сила и смелост. Да гледа опасността в лицето и да не се страхува от нея.
Слънцето им в знака на Скорпиона дарява много качества свързани с влиянието на Плутон и Марс и заложени в този знак. Успяват да развият своя интелект рано. Склонни са да си правят експерименти с околните, за да обогатят знанията си за живота и хората. Съзряват физически много рано, което е изпитание за чувствата на противоположния пол, силно привлечен от тях. Буйните им страсти породени от техния слънчев знак могат да бъдат причина за много и безразборни интимни контакти, както и за сключване на ранен брак - изключително щастлив или абсолютно провален. Магнетизмът, с който привличат противоположния пол, може да ги отведе в среда, която не им допада. Те бързо се овладяват и обикновено успяват да се измъкнат от неприятните ситуации и хора.
Когато са решили да имат някого или нещо, никой не е в състояние да ги отклони от преследваната цел - винаги успяват да я достигнат. Дори и съвсем добронамерените предупреждения няма да им се харесат. Сред хората родени в знака на Скорпиона "добронамерените съвети" са драстичен опит да им се попречи и те със сигурност ще ги пренебрегнат, за да продължат по своя път.Нищо не е в състояние да ги задържи, но това не означава, че са готови да рискуват себе си. Видят ли опасност, бързат да се спотаят и търпеливо да изчакат бурята да отмине. Докато това време дойде, не трябва дори и за миг да си мислите, че те губят времето си напразно. Напротив, премислят какво са загубили и възстановяват силите си за поредната битка. Решат ли ,че бурята е отминала и няма опасност да ги засегне, отново се появяват на светло и се хвърлят в поредната атака. Собственият им упорит начин на действие важи не само в личния, но и в професионалният им живот.
Способни са да разсипят сами живота си, като повтарят една и съща, допусната вече, грешка многократно. Тук ината не им помага и ако сериозно не преосмислят и използват натрупаният си житейски опит, провалите им няма да са рядкост.
Иначе са дружелюбни по характер. Силата и смелостта, които притежават са качества привличащи околните, до степен да разчитат изцяло на тях, когато имат проблеми.
Срещнат ли предопределената им от Бога половинка ще бъдат предани и няма да позволят на никого да се доближи до техния избраник, защото са ревниви и обичат да властват. Стават много опасни, ако някой посегне на партньорите им или ако усетят,че някой иска да ги използва. Това не рядко е една от причините да влизат в нежелани за тях самите конфликти, чийто край е напълно непредвидим. А започне ли битка за надмощие, ще направят и невъзможното, за да победят и ще бъдат безмилостно жестоки и отмъстителни.
Ако няма такива, предизвикани поради независещи от тях, външни фактори, те ще водят пълноценен, нормален и спокоен живот. Ще работят и ще създават хармонично семейство, за което с обич ще се грижат, както и за своя дом. Причинят ли им зло - тогава просто изхвърлят от живота си злосторника, като никога не му прощават. Могат да извличат от хората най-доброто, а от своята брачна половинка -всички удоволствия, които животът предлага, но само след като лично те кажат коя от вратите за тези удоволствия е широко отворена и кои врати са затворени завинаги. Затова, ако някой иска да свърже живота си с хората, родили се в знака на Скорпиона, трябва да промени изцяло своите навици. Това не е никак лесно.
Съветът ми към родените в този зодиакален знак е да се опитат да не ограничават ничия лична свобода или индивидуалност. Компромисът е задължителен, за да не се окажат обречени на неуспех те самите.
Няма равни по самоувереност на Скорпиона. Горди и благородни хора, винаги стремящи се да блестят на самия връх. Успяват да го осъществят, защото знаят как да го постигнат. Обичат да са постоянен център на внимание и да бъдат уважавани. Обичат да изглеждат добре. Отлични домакини са, много самостоятелни и рядко търсещи помощ от вън. Обичат да управляват и мразят критиката. Опитват се да владеят всяка ситуация. Само не трябва да позволяват у тях да се загнезди и развие себелюбието, защото за да оцелеят то ще ги тласне да започнат да изсмукват енергията на хората около себе си, а накрая и своята собствена. По-добре е да бъдат Скорпиони-орли, символ на благородство, които са представители на висшата същност на този знак. Така ще осъществят благородната мисия да са полезни на другите, а и на себе си. Този е начина да се преборят с всички проблеми и болести, както и да отблъскват всички атаки срещу себе си. Не е лошо да опитат да се променят по отношение на своята злопаметност и отмъстителност, защото те са от хората, които никога не забравят злото и чакат своя миг, за да нанесат удара на отмъщението.
ВОЛЕВИЯТ СКОРПИОН
Поначало на Скорпиона се преписват най-зловещите качества.
Те са без причина хапещи, нетактични и саркастични. Това е причината да не успеят да синхронизират живота си с този на другите хора и трудно да налагат мнението си. Казват понякога повече от нужното и си печелят врагове. Хората приемат тяхната прямота като острота в поведението и некоректност. Въпреки това Скорпионът обича откритите думи и не се притеснява да казва неприятните истини. Хората от неговото обкръжение често не чуват това, което казва, а възприемат начина по който го казва. Сам си създава тъмен ореол, дори и когато е прав. Обикновено се чувстват добре сред хора. Те са интересни събеседници, интелигентни и ерудирани. Само дето сърцето им е на езика и не могат да се откажат от своята прямота. Случва се да са затворени и мълчаливи, защото както повечето умни хора знаят, че е по-добре на пътя им да не се изпречват конфликти. По-добре търпимост, отколкото скандал.
Заредени са с много енергия и се впускат в разрешаване на всякакви проблеми. Тяхната енергичност ги тласка по пътя към целта. Задълбават се в проблемите на хората и се стремят да ги разрешат.
При контактите си с тях трябва да сте наясно, че ако не сте честни и коректни ще усетите бързо техният гняв.
ЗДРАВЕ
Скорпионите са много стабилни в здравословно отношение. Веднъж опитали какво е болест, те се стремят да я избягват. За радост или съжаление са много активни в секса и не могат да съхраняват енергията си. Затова и най-честите им страдания са свързани с половата система. При жените са чести обилните менструални цикли или вагинални възпаления. При мъжете се получават възпаления на кожата и стеснения на уретъра. Понякога Скорпионите не знаят какво да правят с енергията си, която избликва в агресия. При тях рядко страда физическото тяло. Болестите обикновено са болести на Душата, породени от вечното им безпокойство и от желанието им да са водещи във всичко.
СПОРТЪТ
Заради енергийният заряд, който е много висок при тях, най-подходящите спортове, където да изразходват енергията си са твърдите - карате, бокс, джудо, вдигане на тежести, борба.
КУХНЯТА НА СКОРПИОНА
При храненето Скорпионите трябва да внимават преди всичко с острите подправки и тлъстите и люти храни. Имат чувствително обоняние и фин стомах. Никога няма да си позволят да са пълни, дори и да е необходимо непрекъснато да следят за храната си.
ПАРИТЕ
Справят се идеално с парите. Пестеливи хора, които винаги имат нещо скътано за трудни моменти. Препоръчително е в едно семейство, където има Скорпион, той да отговора за бюджета. Така ще са сигурни, че дори и в най-трудните моменти няма да им липсват пари и ще живеят нормално. Способни са по много начини да се доберат до печалба.
ПРОФЕСИЯ
Скорпионите избират професия, в която ще блестят и ще са на власт, но също и ще имат свобода на действие. Те са идеални хирурзи, психиатри, юристи, съдии, фармацевти, политици, изследователи, мениджъри. Стремят се към професии, при които непрекъснато ще са изправени пред нови предизвикателства, за да изявяват скритите си заложби.
РАБОТА
На работното си място работят много и с желание. Всичко изпипват в детайли. Много са прилежни, когато имат поставена задача. Бавно, но сигурно се придвижват към върха на професионалната стълбица, където се установяват стабилно и не позволяват да бъдат изместени. А ако някой ги срине, стават зли и отмъстителни, забравяйки, че вината може да е и тяхна.
СКОРПИОНЪТ ИЗПЪЛНИТЕЛ
Преценяват го по това, което показва като възможности и резултати. Справя се с всички неотложни задачи и задоволява желанията на шефа си. Задължително се стреми към приятелски отношения на работното място. Не обича когато е на работа да говори за личният си живот. Запазва тайните си. Гордостта му е засегната, когато хвалят някого в негово присъствие. Ако на работното му място нещата не вървят както си ги представя, започва да се кара с колегите си и да стига до сериозни сблъсъци.
СКОРПИОНЪТ РЪКОВОДИТЕЛ
Като ръководител Скорпионът си има и тъмните и светлите страни. За някои той е много чаровен и толерантен, но за други е претенциозен и непрекъснато намира недостатъци. Изисква от подчинените си дисциплина и успехи. Всички усещат твърдата му ръка. Не търпи друго мнение освен своето, а когато му противоречат, се прави, че не чува.
МЪЖЪТ СКОРПИОН
Изключително емоционални и страстни и това е основната двигателна сила в живота им. Като вулкани са. Подвластни са изцяло на своята природа и задължително трябва да задоволят желанията си, без оглед на това, какви последствия ще носят. Никога не се притеснява от мнението на околните, нито пък по какъвто и да било начин се съобразява с обществените порядки. Той си има свои разбирания за света и живота и това е важното. Не може да се разчита на уговорката, че с мъжът - Скорпион можете да бъдете само приятели, защото неговата страст е неконтролируема и завладяваща и няма да можете да я избегнете.
Той не забравя приятелството и помощта, но ако сте го обидили-трябва да знаете, че никога няма да ви прости.
В професионален план умее да се представи добре, но предпочита умствения пред физическия труд. Не е изключено да не стигне до края на поставената цел, но това не го притеснява. Нали е започнал, ще се намери кой да довърши.
Не забравяйте, че е много ревнив и може да ви унищожи в изблик на необуздана ярост, ако е решил, че има причина, а тя може и да е без покритие. Не е изключено да се сблъскате и с другата му страна на егоизъм и нетолерантност.
Хареса ли си някоя жена, мъжът Скорпион пристъпва към директи действия и още първата вечер стига до интимност. Дългото ухажване не е по вкуса му. В леглото проявява своята страст и оставя жената да я усети, но в ролята на втора цигулка. Не му липсва фантазия. Способен е винаги да я изненада с нови идеи.
Открил ли е своята фаворитка, той я завладява и създава семейство. Иска да е водещ в партньорството и очаква пълно подчинение.
Не влизайте в спор с него. Не позволявайте да се усъмни във верността ви, защото ще се сблъскате с неговият гняв.
Въпреки това Мъжът - Скорпион е много любвеобилен и честен партньор, имащ своите недостатъци и слабости. Те трябва да му бъдат простени, защото трудно ще промени своята същност.
ЧУВСТВА
И мъжът и жената родени в знака на Скорпиона са много взискателни, когато избират партньор за цял живот. Обичат избранниците им да са недостъпни и да се борят за тях, но не губят много време в ухажване. Когато са създали семейство мнението им е точно обратното. Не позволяват техните половинки да се противопоставят на желанието им за секс. Ако са в синхрон с изискванията на своя Скорпион те са носени на ръце и всяко тяхно желание е изпълнявано. Скорпионите са верни и честни в дълбините на своето сърце. За съжаление е трудно да се разбере тяхната чувствителност, прикрита зад твърдата им черупка. Изискват от своите партньори да са верни и да се грижат заедно за домакинството и децата. Ако ги хванат в изневяра яростта им е мощна и страховита.
ЖЕНАТА СКОРПИОН
И тук имаме два вида жени родени под знака на Скорпиона. Едните са заредени с енергия и темперамент. Никога нищо не крият. Директни и силни, готови са да помогнат на всеки във всичко, защото могат, а не само за да задоволят егото си.
Другият вид Жени - Скорпиони са много чаровни, чувствени и кокетни. Така могат да ви завладеят, че да загубите съня си. Страстни до мозъка на костите си, те не могат да бъдат забравени и често водят до сериозни проблеми за мъжът, който веднъж се е докоснал до тях.
Като цяло жените Скорпиони са винаги там, където трябва да бъдат и правят нужното, за да се чувстват добре. Никога не хвърлят силите си напразно, знаят точно какво целят и как да го постигнат. Не трябва да бъдете неискрени с нея и да я предавате, защото става отмъстителна.
Също много ревнива, както и мъжете от този знака. Ревността и е силно изявена, че често намира поводи да я показва дори и когато няма за какво. Ако сте с нея сред голяма компания, внимавайте как ще поздравявате и как ще говорите с жените около вас, защото ще ви обвини веднага в изневяра. По-добре не рискувайте и се правете на слепци, дето нито виждат, нито чуват, за да си купите спокойствието.
В професионално отношение се стремят винаги към върха. Трудно биха могли и да си представят, че ще бъдат на второ място, ако са убедени, че им се полага първото.
Жената Скорпион има високи изисквания към мъжа. Той трябва да е горд и умен, силен и в същото време всеотдаен. Но преди всичко трябва да й принадлежи изцяло. Тя иска да го има само за себе си. Няма да позволи мъжът до нея да й развали изграденият образ за идеалният партньор. Жената, родена в знака на Скорпиона изисква и съхранява личната си свобода.
В секса изисква да изпълнява водещата роля. Харесала ли си е някой мъж, без предисловия пристъпва директно към целта и му дава да разбере, че проявява интерес към него. Самоувереността й помага да поема инициативата и да направи първата крачка. В леглото също е водеща и изисква от мъжа да изяви сексуалната си мощ.
Трудна по характер, тя често остава сама в живота. Не е по силите на всеки мъж, да приеме начинът й на живот. Когато се омъжи тя иска да възпита децата си изцяло според нейното виждане за живота. С нея никога няма да ви е скучно.
ДЕТЕТО СКОРПИОН
Децата родени под този знак са много борбени и в прекия и в преносния смисъл. Обичат да побеждават. Не се съобразяват с границата до която могат да проявят агресията си за да не наранят някого. От липсата на мярка трябва да ги отучите още докато са малки. Интересите им в интелектуално отношение са големи и затова е добре агресията им да се насочи в тази посока.
Когато търсят приятели винаги те са водещите и избират кои да бъдат около тях. Не трябва да отхвърлят нечия дружба само заради недостатъци,които и те може би притежават - ето нещо което трябва също да научат навреме.
Детето - Скорпион обича тайните неща и е много прикрито. Необходимо му е лично кътче, където да се чувства сигурно и независимо.
Те сами решават в коя посока да поемат, дали към върха или към падението, но ако според вас са избрали втората, то чрез караници и забрани няма да успеете да ги накарате да я променят. По-скоро, когато решите да им покажете грешките трябва да го направите с много обич и търпение. Така ще спечелите нелеката битка с тях. В противен случай става още по-лошо и можете да нанесете непоправими вреди върху детската психика.
СКОРПИОНЪТ И ДРУГИТЕ ЗНАЦИ ОТ ЗОДИАКА
В сравнение с останалите знаци Скорпионите имат особено отношение с Рибите и Рака, но основано на приятелство и стабилно партньорство. Със Скорпиона те се сливат не само физически, а и духовно.
Връзката със Стрелеца и Козирога също не е за пренебрегване. Стрелецът подкрепя с позитивното си отношение към живота Скорпиона, докато Козирога му дава възможност да изяви заложбите си.
Везните и Девата могат да създадат със Скорпиона хармонична връзка.
Агресивният Скорпион и чувствителният Водолей са способни да съжителстват заедно само ако се въоръжат с търпение и добро желание.
Телецът и Овенът с изключителни усилия могат да съжителстват със Скорпиона.
Връзката на Скорпиона с Лъва и Близнаци е изпъстрена с непрекъснати конфликти.


Няма коментари:

Публикуване на коментар