четвъртък, 25 август 2016 г.

Яйчен пастет с горчица


6 сварени яйца
2 меки авокадо
2 - 3 ч.л. горчица
2-3 с.л. извара
2-3 с.л. заквасена сметана
чер пипер
сол
лют червен пипер или чили
половин връзка магданоз
зехтин

Яйцата се настъргват и се омесват с намачканото с вилица авокадо, добавят се останалите продукти, като магданозът много ситно нарязан или блендиран, според предпочитанието. Цялата смес се пасира. 
Това чудо на кулинарното изкуство може да се маже на хляб, да се сложи в сварен яйчен белтък и да се предложи като предястие или да се използва за сос за спагети. Във всеки случай е умопомрачително вкусно.

:) 

Няма коментари:

Публикуване на коментар