събота, 13 февруари 2021 г.

Coming soon: Мокша



 Книгата "Мокша" влиза в печатницата!

Може да се счита, че в началото на март ще бъде налична и може да бъде поръчана.

=======

Книгата "Мокша" се появи като тематичен подбор на аудиозаписи от лекции, в които Кану е говорил за хинду традицията.

Темите от хиндуизма, бхакти, тантра, йога, медитация, себеосъзнаване, илюстрирани с хинду притчи, живо и образно разказани от просветленото съзнание на реализирана душа, буквално те пренасят в друг свят, показвайки, че хиндуизмът също може да бъде, и е врата към Безкрая.

Колкото приказна, толкова и практична, книгата отваря различна перспектива през, която можем да погледнем живота по един нов начин.

Навлизайки в мистерията на ежедневието, на един много достъпен език, Кану ни показва, че няма действие или бездействие, в което съзнанието не може да влезе, като едновременно с това открива и заблудите, които ни държат отделени от Себето.

Както и книгите излязли до момента, тази книга е една възможност за медитация над нещата от живота, които в съня си, ние обявяваме за скучни и рутинни, само защото не можем да ги видим в тяхната истинска дълбочина и достойнство.

Защото чрез тези лекции Кану не претендира да ни даде нещо, което ние нямаме, но с всяка дума, с всяко изречение, той неотменно сочи към онази невидима, но неизменно присъстваща Същност, която животи наред търпеливо чака да бъде осъзната и проявена.

Та...

Исках да кажа, че се очаква месец март да ни донесе "Мокша"!

Няма коментари:

Публикуване на коментар