Една
тарелка гъби шийтаке
Една тарелка кладница
Един настърган
морков или два по-малки
Олио
Нахутено брашно
Чер пипер
Дафинов лист
Куркума
Сол
Задушете
измитите и нарязани гъби, заедно с настъргания морков в малко вода. Разтворете 5 - 6 пълни супени лъжици нахутено брашно в олио, така че да се получи хомогенна
кашица. Пасирайте сварените гъби добавете още вода и на тънка струйка олиото с
брашното. Разбъркайте добре. Добавете още вода ако стане гъсто. Посолете.
Добавете дафинов лист, чер пипер и куркума. Поварете докато се свари брашното.
Може да се използва като сос към кюфтета от елда с картофи
Може да се използва като сос към кюфтета от елда с картофи
Няма коментари:
Публикуване на коментар