Елда
Киноа
Киноа
Сварени
картофи смачкани на пюре
Магданоз
Настърган
морков
Олио
– няколко лъжици
Сол
Пипер
Кимион
Ленено брашно
Картофите се сваряват в
подсолена вода. Още топли се намачкват на пюре. Елдата с киноата и настъргания морков се
вари отделно, в солена вода, прецежда се и се смесва с картофите. Добавят се
подправките и накълцания магданоз. Лененото брашно замества яйцата и техния
слепващ ефект, така че ако ядете яйца – заменете го с тях. Сместа се охлажда,
за да се стегне, добавете олиото, оформете кюфтета и печете върху домакинска
хартия или намазана с олио тава, на 200 градуса до почервеняване или пък запечете на тиган със съвсем малко олио. Може да се сервира със сос от гъби
Да ви е стадко!
:)
Няма коментари:
Публикуване на коментар