За блата:
3 с.л. чиа
1 с.л. ленено брашно
1 с.л. ленено брашно
1 глава карфиол - накълцана или настъргана
200 г брашно от слънчогледови семки
Сок на 1 лимон
Сол
2 ч.л. сушен риган
2 с.л. сушен босилек
Топинги:
Домат пюре
Домати
Гъби
Листа пресен босилек
Шепа рукола
Сол и чер пипер
Зехтин
Сложете чиата в купа с 200 мл вода. Оставете 10-15 мин.
Загрейте фурната на 200 градуса.
Сложете карфиола в кухненски робот и го смелете на брашно за минута. Прехвърлете в торбичка за ядково мляко или в тензух и отцедете добре!
Сложете изцедената субстанция в купата с чиа и разбъркайте. Добавете лененото брашно разтворено във вода. Прибавете брашното, лимоновия сок, сол и билките и бъркайте. Бавно налейте
100 мл студена вода и с ръце замесете лепкаво тесто. Разделете на две.
Покрийте тава с хартия и разстелете тестото. Печете 25-30 мин.
Когато стане леко хрупкаво, намажете с доматено пюре, сложете
топингите и печете 5-10 мин. Подправете със сол и пипер и поръсете със свежите
листа.
Няма коментари:
Публикуване на коментар