100
гр. овесени трици
1
настърган морков
2
връзки магданоз
1
глава карфиол
3
ч.л. ленено брашно
1/2
ч.л. черен пипер
куркума
олио
сол
кимион
Карфиолчето
се накъсва и се вари в солена вода. Като омекне се намачква с преса. Към
него се добавя настърганият морков, магданозът и подправките. Отделно варим
киноата. Добавяме овесените трици и мазнината. Смесете с карфиолената част и
объркайте добре. Добавете лененото брашно, разтворено в гореща вода. Сега се е
получила смес, от която се оформят кюфтета. Ако при вас се е получило по-мокро
(това в случай, че киноата е била с повечно вода и не е била изцяло изцедена),
не е страшно, може да се изсипват с лъжица върху хартията за печене. Печете на
200 градуса докато изсъхнат и порозовеят добре. После оставете да изстине за да
се отлепи доброволно от хартията за печене. :)
Няма коментари:
Публикуване на коментар