Една
глава карфиол се накъсва на розички и се измива добре. Сварява се за 5 - 6 мин.
в подсолена вода. Карфиолът трябва да се свали от огъня, когато е мек, но не
толкова, че да се разпада.
Панировката
е от разбити яйца, газирана вода, сол, брашно.
Розичките
се нарязват на филийки и се потапят в панировката, след това се пържат до
златисто в силно сгорещена мазнина.
Друг метод на паниране е отделно яйцата с газираната вода и сол и отделно брашното. Карфиолчето се потапя последователно в течната смес и брашното няколко пъти, така панировката става по-лека. На който както му харесва.
Друг метод на паниране е отделно яйцата с газираната вода и сол и отделно брашното. Карфиолчето се потапя последователно в течната смес и брашното няколко пъти, така панировката става по-лека. На който както му харесва.
Изпържените
до златисто пакори се вадят от мазнината и се отцеждат на домакинска хартия.
Сос,
който върви към това ястие е сос от кисело мляко с горчица.
Няма коментари:
Публикуване на коментар