300 гр. тофу
2 - 3 маслини без костилки
1 чаша оризово мляко
1 чаша оризово мляко
Сок от един
лимон
Щипка лют пипер
Щипка лют пипер
Черен пипер
и сол на вкус
Едно авокадо
Половин
връзка магданоз
Мазнина за
задушаване - кокосово масло, зехтин, в крайна сметка и олио ще свърши работа
Задушаваме
измитите и нарязани на малки парчета гъби в мазнина, която покрива дъното на съда. Добавяме нарязаното на кубчета тофу с маслинките и авокадото. Овкусяваме със солта, лютия и черния пипер. След като се задуши добавяме оризовото мляко.
Оставяме да ври 5 минути. Добавяме нарязания на ситно магданоз. Отделяме малка част от сместа и останалото пасираме. Добавяме лимоновия сок. Смесваме пасираната част с отделената задушена част.
Тази безглутенова и безмлечна чудесия се обърква с добре сварена безглутенова паста, да кажем от елда или от киноа, но би могло да се използва и за всякакви други. Това е просто чудесен сос за паста, който случайно изобретих.
Тази безглутенова и безмлечна чудесия се обърква с добре сварена безглутенова паста, да кажем от елда или от киноа, но би могло да се използва и за всякакви други. Това е просто чудесен сос за паста, който случайно изобретих.
:)
Няма коментари:
Публикуване на коментар