3 моркова
Връзка магданоз
Кимион
чубрица
сол
олио
пипер
1,5 кг. Картофи
1 буркан кисели краставички
Лещата се сварява добре, отцежда се водата и се пасира на
пюре. Задушават се два настъргани моркова с подправките и се добавят към
лещеното пюре. Отделно се сваряват картофите на кубчета в подсолена вода.
Изваждат се от водата и към тях се добавя олиото и чубрицата, заедно със
настъргания морков. Киселите краставички на кубчета също отиват в картофите.
После се действа с тавата. Половината леща отива отдолу, другата я сложих над
картофите. Може и цялата да се сложи отдолу, а над нея да се наредят картофите.
Ами… това е. Пече се десетина минути на 200 градуса.
Да ви е сладко. J
Няма коментари:
Публикуване на коментар