В "Премананда готви" днес ще споделим с вас
тази супер проста за изпълнение рецепта от индийската кухня.
Приготвя се бързо, не изисква невъзможни за набавяне продукти веганска е и не на последно място - кюфтенцата са много вкусни!
Приготвя се бързо, не изисква невъзможни за набавяне продукти веганска е и не на последно място - кюфтенцата са много вкусни!
300 гр. боб мунг – кисне една нощ (Ще увеличи обема си
двойно)
1 малка глава карфиол
3 моркова
1 връзка магданоз
сол, кориандър, кимион, лют пипер
олио за пържене
Приготвя се така:
Накиснатият от предишната вечер боб се измива и
отцежда. Блендира се така суров до получаване на бледа каша. Може да се добавят
3 лъжици вода, за да се смели по-добре.
Карфиолчето се нарязва или направо блендира на ситно и
се вари в подсолена вода 5 – 6 мин. После го изсипете в цедка да се отцеди
добре.
Смесете с настърганите на ситно ренде моркови и
добавете подправките. Изсипете скълцания на ситно магданоз и объркайте добре.
От получената смес оформете кюфтенца и изпържете в сгорещено олио. Извадете на
домакинска хартия, за да поеме излишното олио.
Можете да сервирате със свежа салата или с доматен
сос…. или с каквото ви харесва да гарнирате.
Уникално вкусни!
Забележитено!
Няма коментари:
Публикуване на коментар